Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús.
Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació aquí.

Amaga

24 d’abr. 2 de maig

HEROÏNES O RES

Sala Tallers
24 d'abril – 2 de maig
Exhaurit

HEROÏNES O RES

d’Iván Morales

Sala Tallers

24 d'abril – 2 de maig

«¿Heroïnes o res? Pues lo mismo tendrá que ser res. ¿De eso va el juego? ¿Solo nos dais espacio en vuestro mundo si es obligándonos a ser héroes

Un grup d’artistes joves, de perfils molt diversos però totes vingudes dels marges i amb la voluntat de fer un teatre revolucionari que doni la volta a la societat, han aconseguit fer una obra en un dels teatres públics més importants del país. Estan enfadades amb el món, i amb raó. Com a companyia, i a nivell personal també, se senten desemparades, i senten que ara mateix la seva única solució vital és fer aquesta obra, que viuen com un cavall de Troia amb què fer petar la cultura que les envolta i les ofega.

Promoció compra abans de l’estrena amb el codi TNCHEROINES

Més informació

Exhaurit
29 d’abr. 23 de maig

GALATEA

Sala Petita
29 d'abril – 23 de maig

GALATEA

de Josep M. de Sagarra

Sala Petita

29 d'abril – 23 de maig

L’obra més personal de Josep M. de Sagarra, juntament amb Ocells i llops i La fortuna de Sílvia

Sobre l’estrena de Galatea el desembre de 1948 al Victòria, Josep M. de Sagarra recordava que l’insòlit fred d’aquell hivern —i la manca de calefacció al teatre— van fer que el públic veiés l’obra tremolant amb els abrics posats. L’obra no va ser ben rebuda per la majoria de la crítica, i Sagarra es planyia que l’haguessin insultat com si fos un incendiari o un corruptor de menors. Tot i així, el dramaturg no s’estava de defensar l’obra: «Amb La fortuna de Sílvia, amb Ocells i llops i sobretot amb Galatea creia, i crec sincerament, que intentava fer un teatre més d’acord amb la meva consciència i més d’acord amb el clima espiritual del nostre temps».

Promoció compra abans de l’estrena amb el codi TNCGALATEA

Més informació

6 de maig 13 de juny

L’EMPERADRIU DEL PARAL·LEL

Sala Gran
6 de maig – 13 de juny

L’EMPERADRIU DEL PARAL·LEL

de Lluïsa Cunillé

Sala Gran

6 de maig – 13 de juny

La dramaturga Lluïsa Cunillé posa en dansa els fantasmes del Paral·lel en una gran simfonia de la bohèmia nocturna barcelonina

Pocs mesos abans que es proclami la Segona República, Barcelona plora la seva artista més estimada i aclamada: Palmira Picard, «L’Emperadriu del Paral·lel». Mentre la gran avinguda de l’oci barceloní es troba de dol, l’efervescència nocturna ha convocat al bar La Tranquil·litat tota mena d’artesans de l’escenari, pensadors llibertaris, escriptors bohemis i altres agitadors heterodoxos, que s’embriagaran a la salut i memòria de la gran celebritat.

Promoció compra abans de l’estrena amb el codi TNCEMPERADRIU

Més informació

8–9 de maig

HORTA

Jardins
8 i 9 de maig

HORTA

de L’Horta Teatre

Jardins

8 i 9 de maig

Una experiència immersiva en la qual descobrirem una història d’amor única i entranyable que ens farà estimar més la terra i tot el que ens dona

Horta és un espectacle de la creadora valenciana Pau Pons que recupera els valors arrelats a la terra i als costums més genuïns i ancestrals, contemporitzant-los i adaptant-los als interessos i als coneixements dels més menuts. Un recorregut itinerant a través d’un espai transformat en un hort, on els sentits i els petits en seran els protagonistes: tocar la terra, escoltar-la, cantar cançons, i descobrir històries i objectes fascinants.

Promoció compra abans de l’estrena amb el codi TNCHORTA

Més informació

13–30 de maig

MARE DE SUCRE

Sala Tallers
13–30 de maig

MARE DE SUCRE

de Clàudia Cedó

Sala Tallers

13–30 de maig

La història d’una noia amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare i ha de confrontar-se amb la incomprensió de la seva comunitat

La Cloe té vint-i-set anys, discapacitat intel·lectual i un desig dins les entranyes des de petita. La incomprensió de la seva família, la fundació on viu i la seva comunitat la durà a una lluita pels seus drets sense precedents, a una rebel·lió maldestra contra una situació injusta que li ha arravatat la tutela del seu propi cos. La Cloe s'enfrontarà a la llei dels homes per aconseguir el seu anhel, íntim i natural: quedar-se embarassada i tenir un fill. Però el viatge la farà dubtar d’ella mateixa. Seria ella una bona mare? Quina és la capacitat que ens converteix en bones mares i bons pares? Totes les persones que tenen fills la tenen? Totes les persones amb discapacitat estan incapacitades per afrontar la maternitat?

Promoció compra abans de l’estrena amb el codi TNCMARE

Més informació

15–16 de maig

FULL HOUSE

Jardins
15 i 16 de maig

FULL HOUSE

d’Eléctrico 28

Jardins

15 i 16 de maig

En aquest món tan divers és possible que aquells veïns que crèiem estranys se’ns assemblin molt més del que ens pensàvem, siguin com siguin i vinguin d’on vinguin

Full House és un espectacle sense text de teatre físic i música en viu que ens planteja a través d’una faula contemporània el tema de la convivència, abordat des la diversitat de cultures i la necessitat de compartir. Quatre animals diferents que són uns veïns però que no s’havien adonat de les necessitats ni de les semblances de qui tenen just al costat de casa seva.

Promoció compra abans de l’estrena amb el codi TNCHOUSE

Més informació

29–30 de maig

EL POT PETIT

Jardins
29 i 30 de maig

EL POT PETIT

Jardins

29 i 30 de maig

A la Jana, a en Pau i a la Melmelada Band els encanta explorar i viure aventures. Aquestes aventures de dins el Pot Petit les han convertit en cançons i ara les volen compartir amb tots vosaltres. Nous personatges, vells coneguts i molta música. Un concert màgic i participatiu amb nou músics a l'escenari, titelles i teatre per gaudir en família!


Promoció compra abans de l’estrena amb el codi TNCPOT

Més informació
10–13 de juny

L’HURACÀ

Sala Petita
10–13 de juny
Exhaurit

L’HURACÀ

de Carme Montoriol

Sala Petita

10–13 de juny

Una esmolada mirada sobre la maternitat d’una de les grans veus femenines del teatre català

La dramaturga i traductora Carme Montoriol, amb la seva breu però subtilíssima obra dramàtica, mereix un lloc privilegiat entre els grans clàssics moderns del teatre català. A L’huracà, estrenada l’any 1935, retrata amb enorme subtilesa psicològica el conflicte angoixant d’una dona tràgicament absorbida per la possessiva relació que el seu fill li reclama d’una manera obsessiva.

Promoció compra abans de l’estrena amb el codi TNCHURACA

Més informació

Exhaurit
18–20 de juny

HIDDEN

Sala Petita
18–20 de juny

HIDDEN

de Lali Ayguadé

Sala Petita

18–20 de juny

La tercera peça de la trilogia de la coreògrafa Lali Ayguadé sobre la identitat

Després de Kokoro (2015) i iU an Mi (2017), Hidden posa punt final a la trilogia de la coreògrafa Lali Ayguadé sobre el concepte de transformació dins la mateixa identitat, entesa com una concepció profunda de la identitat líquida que evoluciona amb el temps i les situacions.

Més informació

8–11 de jul.

BILLY’S VIOLENCE

Sala Gran
8–11 de juliol

BILLY’S VIOLENCE

Needcompany

Sala Gran

8–11 de juliol

A Billy’s Violence, Victor Lauwers ha investigat les deu tragèdies de Shakespeare i les ha reescrit amb diàlegs violentament afectuosos i íntims en els quals la dona n‘és l’eix central, despullada de qualsevol referència històrica o contingut anecdòtic.

Shakespeare és l'escriptor més llegit i representat que el món ha conegut mai. I no obstant això, moltes de les obres són pràcticament irrepresentables atesa la seva violència, atrocitat, racisme i misogínia. Quin paper hi juga la violència en l'art en el món actual? Per què ens agrada tant veure violència? Es veu de manera diferent la violència avui de com es veia als segles XVI-XVII?

 

Promoció compra abans de l’estrena amb el codi TNCBILLY

Més informació

21–22 de jul.

MALDITAS PLUMAS

Sala Petita
21 i 22 de juliol

MALDITAS PLUMAS

Sala Petita

21 i 22 de juliol

Malditas plumas fem un recorregut pels diferents episodis de la vida d’un personatge, interpretat per Sol Picó, en un viatge que transita entre la tendresa i la decadència. En aquest relat el públic coneix la història d’aquesta vedet del Paral·lel i comparteix els seus records, les seves experiències, les seves vivències... Però, i si potser mai va arribar a ser-ho i això són només els seus somnis, les seves projeccions vitals, els seus desitjos no acomplerts? Potser és tot plegat un gran deliri, que, tot i que ens transporta a un lloc i a una època molt concrets, ens connecta també amb el sentiment més humà i, per tant, més universal: la por a la mort, a la degradació, a la pèrdua... a desaparèixer.

Tot inspirant-se en el gènere de la revista espanyola i en la seva picaresca, aquest espectacle juga amb la transformació, la interacció amb el públic i la confusió entre ficció i realitat, sempre amb la ironia i el sentit de l’humor que caracteritzen el llenguatge de Sol Picó.
Teatre Nacional de Catalunya, SA.
Plaça de les Arts, 1 08013 Barcelona
Telèfon: 933065700
Correu electrònic: info@tnc.cat

Segueix-nos!

Avís legal
Política de privacitat
Política de galetes
Tens una targeta regal o un Bonus Cultura?

Desenvolupat per